søndag den 4. december 2016

4. december, brunkager


4. december og advent.
Så er der gang i hyggeriet rundt omkring i de små hjem.
For at få det til at dufte helt af jul, så skal der også dufte af småkager.
I dag vi jeg vise jer en formidabel opskrift på rustikke brunkager.






Prøv lige at se nogle fantastiske farver.
Min søster har været så sød at sende mig friske krydderier.
I Torvehallerne kan man købe et vel af gode sager. Så det er
dejligt at have hende som sendebud.
Nogle af dem har jeg selv malet, da de var hele.
Jeg kan lige frem dufte krydderierne ud fra billedet.



Når det hele er æltet godt sammen og kommes i en form.
Så ser det så smukt og blankt ud.



Her har den overdækket dej trukket et døgn i stuetemperatur.
Jeg har skåret firekantet pølser ud af den.



Så er de klar til bagning.
Jeg kan love jer for at juleduften vil indfinde sig.






Det her er simpelthen den bedste brunkage som findes.
Der er både bid og smag at komme efter.
Jeg laver aldrig andre end denne.
Nok også fordi den er så nem. Lige til at skære ud.
Hvis børnene sætter denne småkage med et glas mælk på kaminen,
så lover jeg at julemanden giver ekstra skønne gaver.

Rigtig fantastisk 4. december og god 2. søndag i advent

Charlotte


11 kommentarer:

  1. Mums Sikke kager og Sikke duft der breder sig. Julen er nær.

    Kh H

    SvarSlet
  2. Uhmmm de ser og lyder til at være så lækre 😋
    Dem vil jeg afprøve idag... så er adventshyggen helt klart i hus.
    Rigtig god søndag søde 💕

    Knus Lone

    SvarSlet
  3. De småkager ser rigtig lækre ud.
    Desværre kan vi ikke spise sådan noget hos os, men duften af jul kan vi heldigvis få på andre måder ��
    Hav en skøn advents søndag :-) :-* <3 <3 <3
    Knus, Annastasia

    SvarSlet
  4. Uummm! De ser gode ud, og de dufter godt, det kan jeg mærke :-)
    God 2. søndag i advent til jer!
    Masser af hilsner fra Nana

    SvarSlet
  5. Hjemmelavede brunkager skal der til. De ligner stort set dem jeg har bagt efter Mette Blomsterbergs opskrift. Jeg tilsætter også sukat. Er nemlig en af dem, der elsker disse små grønne firkanter. Har tidligere brugt opskriften med og uden smuttede mandler, men synes tit at dejen driller ved at gå i stykker, når kagerne skæres ud. Men de smager alligevel fantastisk.

    God 2. søndag i advent
    Mange hilsner Susanne Josephine

    SvarSlet
  6. Det er da billeder der vil noget,det er lige før jeg kan mærke duften af dit julebag.Jeg bruger en gammel opskrift på brunkage, som er gået i arv fra min mormor (hun blev over hundre år) og havde opskriften hjemmefra så altså fra min oldemor,det var dengang man brugte målenhed som kvint (5 gram) Men jeg tror da at jeg skal prøve din opskrift,for jeg vil da gerne have en gave af julemanden.Hygge herfra

    SvarSlet
  7. Uhmmmm så lækkert:-P nu får jeg lyst til at bage brunekager, 1000 tak for den opskrift:-)))
    Fortsat rigtig god adventssøndag
    Juleknus
    Anette

    SvarSlet
  8. Looks so delicious!
    Have a beautiful second Advent Day!

    Susanna

    SvarSlet
  9. Hej Charlotte.Dine brunkager ser lækre ud.........men kan desværre ikke tåle mandler og nødder.Men er sikke på de smager pragtfuldt.
    Rigtig god advent Knus Jette

    SvarSlet
  10. Kære Charlotte
    Hvor ser de gode ud og duften kan jeg nærmest fornemme.
    Dem kunne jeg godt tænke mig at afprøve til næste år.
    Rigtig god 2 advent
    Knus fra Nanna

    SvarSlet
  11. Kære Nanna, Jette, Susanna, Anette, Leila, Susanne Josephine, Nana, Annastasia, Lone og Henriette.

    Atter tusind mange tak for jeres dejlige og varme kommentarer. Åh hvor jeg nyder at være kommet hjem og sidder og læser alle de skønne varme ord.

    Det er virkelig en brunkage med bid i og den smager af noget. En fantastisk småkage.
    Som virkelig er vær at prøve. Nu har i opskriften og den er lige så god om 1 år......... Altså opskriften!
    Jeg har desværre ikke som Leila en gammel familie opskrift på brunkager. Så denne må blive den opskrift jeg gør til tradition.

    Rigtig skøn aften
    Knus
    Charlotte

    SvarSlet