søndag den 3. juli 2016

Opskrifter


På mit indlæg i fredags fik jeg en del henvendelser og ønsker på opskrifter, samt
fremgangsmåder på noget af det mad vi lavede til studenter festen.
Jeg vil i dag prøve at opfylde jeres ønske og er der stadig spørgsmål, så smid
 en kommentar og jeg skal prøve at besvare spørgsmålet.



Jeg ligger ud med at vise jer de små marcipan studenter huer.
Faktisk ville jeg have lavet et stort kransekage tårn. Jeg har før lavet dette.
Ved med bestemthed ikke hvad der gik galt. Men underbagt og grimt blev det.
Ud til højre og ideen med hattene opstod. Sådan lige 18 timer før
Ida-Katrine skulle blive student! 




Jeg har til dette fad med 20 huer anvendt en 500 grams marcipan rulle.
Jeg har trillet 20 runde kugler. Trykket dem flade og formet dem sirligt i kanterne.



Så har jeg benyttet hvid marcipan med fondant.
Rullet det ud på bordet i et tyndt lag. Brugt en udstikker.
Den skal være præcis så stor at dette kan trækkes ned over pullen af marcipan.
Af Rikke har jeg lånt alfabetet så jeg kunne skrive HTX.
Jeg ville så gerne have haft til at stå "student 2016"
Men det var hattene alt for små til.



Her er slaget trukket ned over marcipanen.




Her er der rullet en lille sort skovsnegl af fondant.
Rul den spids i enderne og flad på midten.
Når skyggen er sat på så kan man forme huen lidt mellem sine hænder.
Af rød fondant laves kokarden og af blå laves båndet.
Det er puller arbejde og ganske småt at stå og arbejde med!
Men resultatet er eminent.




En rigtig sjov ide at have med ud på skolen når der skal skåles i champagne.





Af andre kager blev der serveret denne her. Til studenternes morgenmad.
Meget nem løsning. Ideen fik jeg fra Susi. Tusind tak for inspiration.
Det er købte kager fra Karen Volf. 8 stk. for 10 kr. Dette er en mazarin kage.
Oven på har jeg blandet en natural flødeost med flormelis og et brombær på toppen.



Den her lavede jeg på et tidspunkt til en fødselsdag.
Dette er en brownie af samme mærke og samme topping.
Her er anvendt hindbær. Men dur jo slet ikke med rødt til blå studenter.



Her har jeg lavet den af kagen citronmåne.
Toppings er flødeost, flormelis og smeltet nougat.
Jeg har også lavet dem med jordbær på toppen. Men det er et alt for stort bær!
En meget hurtig kage og ser festelig ud.





Morgenmads lagkage til studenterne.
Her har jeg ud stukket toast brød. I 3 forskellige glas størrelser.
Et lag med smør og en rund pålægchokolade. Et lag med nutella og til slut et lag smør
og det nye chokolade krymmel til brød. Afsluttet med et blåbær.
Ligner en meget festelig lagkage.




Så lavede jeg scones. 
Det var meget symbolsk da 3B har studeret et par måneder i England.








Her er der lavet brødstænger og brød kroton. 
Dem har jeg vist jer før og HER finder i indlægget.





Så var der lavet forskellige dip og dressinger.
Aioli, radisse dressing og persille pesto.
Disse kan heldigvis laves dagen i forvejen.
















Flytte lavede den skønneste salat. Jeg siger jer den var perfekt.
Her er anvendt baby spinat, hindbær, glaserede perleløg og salt mandler.
Alt lavede hun i en håndevending og hjemmegjort.
En fantastisk parmesan ost fra Aldi til 20 kr. rives, giver lige det sidste.





Syren bowle med gin får i linket på HER. For den viste jeg jer i sidste måned.
Hyldeblomst sirup med hvidvin har jeg også vist før og den får i opskriften på HER.
Blandingsforholdene er helt efter egen smag. Men husk at gin ikke smager
af noget særligt men kan slå usandsynligt hårdt.........
En bowle er festlig at pynte i med masser af frugt som passer til drikken. Jeg har en del
bowler. 4 for at være nøjagtig.
Glasset med tud er så dekorativt, kan rumme 4 liter og kan lige nu købes
i Fakta for 49 kr.



Så er der vist bare at sige velbekomme!
Håber i har fået svar på jeres spørgsmål og i kan få fornøjelse af  opskrifterne. 


Rigtig dejlig søndag til jer alle

Charlotte


19 kommentarer:

  1. Hvor ser det lækker ud men sådan noget får jeg aldrig lavet så jeg er helt glad for at Bamse vist aldrig bliver student ;o))

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak skal du have Rita...... ej det kommer Bamse nok ikke helt i betragtning til!

      Rigtig god aften
      Charlotte

      Slet
  2. Tusind tak for hjælpen. 😃

    SvarSlet
  3. Tusind tak for hjælpen. 😃

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber det kunne bruges Jannie og velbekomme:)

      Rigtig skøn aften
      Charlotte

      Slet
  4. Lækre sager og ser smukt ud. Lige til at prøve til en af sommerens små fester. Tusinde tak for at dele opskrifter. Rigtig dejlig søndag til dig og dine kære ❤️

    Knus Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme søde Lone. Håber du kan bruge noget af det til sommerens hygge stunder.....

      Rigtig skøn aften i det kreative hjørne
      Charlotte

      Slet
  5. Kære Charlotte.Nåede desværre ikke at kommenteres de flotte indlæg fra din søde datters studenterdag.Det var bare et helt fantastisk indlæg som jeg vil læse igen.
    Og tak for alle opskrifterne.Dem vil jeg da ogs¨vende tilbage til.
    har jo lidt travlt med at gøre hus og have klart til vi skal til London i næste uge.
    Og heldigvis har vi gode naboer til at se efter det.
    Er spændt på hvad det næst du finder på her i blogland.
    Rigtig dejlig søndag til dig og din familie Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have Jette.
      Ja det var nogle forrygende dag, som jeg aldrig vil glemme og som jeg altid vil kigge tilbage på med så meget glæde, lykke og varme!
      Her kommer ikke til at ske så meget. Jeg drager også på ferie.

      Rigtig skøn ferie til jer i en fantastisk by
      Charlotte

      Slet
  6. Hvor ser det altså bare lækkert ud alt sammen.

    Tak for opskrifter og inspiration og tak fordi du linker søde <3

    Knus Susi

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Susi:)
      Det kunne da lige passe andet. Har virkelig haft fornøjelse af din ide med kagerne.
      Så nemt og smart. Har dog ikke fået fat i det du brugte til topping. Men det må absolut afprøves.

      Rigtig dejlig aften
      Charlotte

      Slet
  7. Sikke mange lækre sager :0)
    Er vild med de små huer..

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak skal du have:)

      Rigtig skøn mandag
      Charlotte

      Slet
  8. Tillykke med studinen. Og sikken en fest og mange gode sager som kan bruges til forskellige lejligheder. Fantastisk med nogle af de ''små hurtige''. Elsker når den nemme version ligner en million. Så er der også tid til at lave lidt flere ting. Er vild med morgenmadshapserne.

    Mange hilsner Susanne Josephine

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Susanne Josephine.
      Det var en suveræn dag som vi vil kigge tilbage på resten af livet!

      Rigtig skøn dag til dig og dine
      Charlotte

      Slet
  9. Mums hvor du forkæler gæsterne. Hvor ser det smukt, lækkert og indbydende ud.
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tusind tak Anette:)

      Skøn mandag til dig i din smukke have
      Charlotte

      Slet
  10. Så er der tid igen:-) denne kommentar er mest myntete på studine indlægget, for hvor var det smukt, veludført og meget meget rørende, sad og lod tårene rende sammen med dig, din stolthed og glæde springer helt ud gennem skærmen og til Randers egnen, ved mit spisebord. Det er en skøn følelse!
    Jeg beundre din sans for at skabe temaer og fester, tror aldrig jeg har set noget lignende, så smukt, selv maden er med ekstra smukt på. Jeg har slet ikke fingre eller tålmodighed til at skabe så små og fine hapsere, men nyder alligevel at læse dine opskrifter. Jeg laver også meget pesto med alt muligt grønt og nødder, men har aldrig prøvet at røre det op med feta, sidder og smager visuelt på det, så det må prøves, sammen med radissedressing:-P
    Rigtig god ferie hvis du er draget afsted:-)
    Hilsner Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tusind tak for den søde varme besked Anette:)
      Virkelig flotte ord du skriver. Ja jeg er så stolt og så glad. For nu føler jeg lige som vi har gjort vores. Nu er Ida-Katrine ved at være flyve færdig og klar til at møde verden selv. Så skal vores opdragelse og input stå sin prøve. Det første skridt i hendes voksen liv har hun dæleme klaret flot. Så jeg er så taknemlig for at denne del er lykkedes:)

      Du skal endelig prøve pesto med fetaost. Vi er blevet så forvennet at vi ikke kan spise uden den ost nu. Det giver bare det sidste...

      Rigtig fantastisk dag
      og god ferie når du når så langt
      Charlotte

      Slet