søndag den 6. marts 2016

Påskekage


Hvad gemmers der under den smukke kage bowle...
Åh det er fantastisk at have så smuk en kage skjuler. For alle bliver lige overrasket
når låget løftes....



Men i dagens indlæg gemmer der sig den mest beskidt og usunde kage som man kan tænke sig!!!
Men nu er der jo snart påske og så skal der være ideer til lidt hygge.



Under låget gemmer der sig denne lækker mørdejs kage og den vil jeg 
prøve at guide jer frem til.







Jeg blander alle ingredienser til mør dejen sammen. 
Kræver lidt arbejde at få dejen samlet. 



Når dejen er samlet pakkes den ind i film. Ligges på køl i ca. 30 minutter.



Så tager jeg dejen frem og presser den ud i en tærteform på 27 cm.
Jeg prikker hul med en gaffel i dejen.
Kanterne pakkes ind i stanniol,  for at forhindre at de glider ned under forbagningen.
Tærten sættes i ovnen på 200 grader i 10 minutter.



Mens tærten køler af på en rist forberedes fyldet.
Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. Efter afkøling piskes æggene der i.
Fløden kommer i lidt af gangen.
Fyldet kommer oven på den forbagte mørdejs bund.



175 grader i 21 minutter i min ovn.
Chokoladen skal lige sætte sig, så er den klar.



Ud kommer denne velduftende chokolade mørdejs kage.
Lige inden servering drysses kakao hen over kagen.



Altså jeg elsker jo at portions anrette. 
Her har jeg kommet soft ice over kagen, blåbær og revet chokolade.
Ved siden af kagen, har jeg lagt lidt ekstra is og blåbær.







Albert-August elsker at være forsmager og påskekagen blev i den
grad godkendt...



Håber at kagen gav lidt inspiration til påske frokosten.
Jeg syntes altid det er sjov at komme med nye indslag, til en hyggelig kom sammen.
Det bliver så trivielt hvis det er samme kage år efter år!

Rigtig fantastisk dag til alle jer i de skønne hjem.

Charlotte

10 kommentarer:

  1. Mums den ser god ud...men mon ikke jeg lige skulle se at få noget morgenmad først...har været på en gåtur med hundene, så nu snorksover de begge to.
    Rigtig god søndag til dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber du fik lidt morgenmad ;-) for den er noget skarp at ligge ud med sådan en kaloriebombe kære Rita:)
      Men smager fantastisk kan jeg love dig for...

      Dejlig dag til dig
      Charlotte

      Slet
  2. Åhh og så se sådan noget lækkert lige fra morgenstunden - det kan kun gå galt, når man nu sidder med sit kedelige fladbrød og mager ost. Åhhh Charlotte, jeg kan se at testeren sandelig har godkendt den, og jeg begynder at allerede og tænke, mel - ok, sukker - ok, æg - ok, salt - ok :-) fløde mmm - indkøb, chokolade - heller indkøb. Jeg vist have lavet en liste, for den kommer på den liste til weekend men guf da hvor ser den bare lækker ud, og jeg må indrømme at jeg har ikke set andet på dine billeder, så jeg må lige rulle tilbage og se det andet.
    Kh.
    Kirsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha ha Kirsten... så er der heldigvis ikke så længe til weekenden, så du kan godt begynde at lave en indkøbs seddel....
      Jeg kan love dig at den er beskidt, sådan hele vejen igennem og blodsukkeret stiger til 32 på et split sekund:)

      Rigtig skøn tirsdag
      Charlotte

      Slet
  3. Hej Charlotte.Hold da helt op en lægger kage du frister med.........den må vist også testes her i huset.Altid dejligt med nye opskrifter.Bager du den ved varmluft?
    Rigtig god søndag Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for de søde ord Jette...
      Ja jeg bager ved varmtluft og det er jo forskelligt hvor længe kagen skal have alt efter ovnen.
      I min skal den have 21 minutter. Vigtigt er det at chokoladen lige præcis sætter sig. Så den ikke bliver for hård og tør, men heller ikke for klæbrig.
      Så måske skal du tjekke ved 15 minutter. Den bliver jo mere fast ved afkøling...

      Rigtig dejlig dag og god fornøjelse
      Charlotte

      Slet
  4. Hej Charlotte.
    Sikke en smuk kageskjuler og dit sølvtøj klæder den godt.
    Kagen lyder rigtig lækker med chokoladefyld og soft ice, den skal vist være fødselsdagskagen i år.
    Mange hilsner fra Eliane

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for de skønne ord Eliane.
      Jeg syntes også den kageskjuler er så smuk. Jeg har også flutes kurven der til.
      Den bliver brugt til frugtkurv.
      Begge dele er i emalje fra Lene Bjerre. Men har en del år på bagen, så ved ikke om det stadig kan erhverves.
      Hvor hyggeligt at det skal være årets fødselsdagskage. Kan love at den nok skal falde i god jord hos gæsterne.

      Rigtig dejlig tirsdag
      Charlotte

      Slet
  5. total lækker kageskjuler, og uhmmm så lækker den kage også lyder, den må lige bogmærkes, nye gode opskrifter er altid velkommen.
    Og hvor servere du det smukt, ren fryd også for øjnene!
    Rigtig fantastisk dag til dig også Charlotte!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak skal du have Anette.
      For mig er det jo ret vigtigt at der både er vitaminer til øjne, sjæl og mave.
      Så jeg ynder at gøre noget ud af serveringen.
      Jeg elsker også nye opskrifter, det er så skønt at prøve noget nyt...

      Rigtig smuk dag til dig
      Charlotte

      Slet