Jeg elsker vores tre solbær buske.
Det var noget af det første jeg plantede da vi flyttede ind.
Jeg ved ikke hvad der er gået af dem. For de kan gro.
De sætter de smukkeste bær. Nogle på størrelse med vindruer.
De er efterhånden så store at de danner en væg ned mod driver huset.
Det er jo sande vitaminer som hænger der.
Vi spiser om kap med fuglene.
Resten bliver brugt til forskellige ting.
Som i dag hvor der er syltet marmelade med mynte fra haven.
Så nemt selv at lave marmelade og man kan få så mange skønne smage frem.
Her er de smukke bær i kog.
Lime og mynte proppes godt ned i gryden.
En aften kaldte Ida-Katrine på mig.
Hun havde lavet en ny etikette til mine opskrifter.
Sådan helt på egen hånd og uden nogen form for pres.
Sikke en overraskelse. Så den må indviges.
Smukt smukt arbejde igen fra hendes hånd.
(Her kan i se hvordan vanille sukkeren laves)
(Her kan i se hvordan vanille sukkeren laves)
En anden ting jeg bruger solbær til, er solbær med vodka.
Jeg sad en dag og talte med en rigtig god ven og pludselig falder snakken på
forskellige hjemmelavet drikke.
Han brugte hindbær, men nu er jeg jo yderst vild med solbær.
Så jeg har valgt at strikke min opskrift sådan samme.
1 kilo frosne solbær, godt med sukker og en stor kvist mynte.
Altså mynte og solbær er så gode venner i mit smags univers.
Resten af glasset på 1 1/2 L fyldes med vodka.
Et tips jeg fik af Johannes, er at det giver mere smag hvis bærene fryses først.
Han har erfaringen så jeg lytter bare efter og håber at kunsten kan
efterleves og der senere på året kan skåles i solbær vodka.
Denne her drik skal stå 3-6 måneder inden den sis.
Husk i starten skal glasset vendes eller rystes dagligt.
Senere kan denne handling gennemføres på ugebasis.
Åben aldrig glasset før den er klar til at blive filtreret.
Jeg vil når tiden kommer blandet den op med en lime
sodavand. Sådan lige for at få lidt bobler med.
Jeg har valgt at sætte plombering på, så ingen sjæle i huset bliver friste før tid....
Allerede døgnet efter er vodkaen ved at tage god farve.
Sukkeret er snart opløst og solbærene flyder rundt.
Jeg tror bestemt det her bliver en rigtig tøsedrik, sådan
set ud fra farven.
Har i dag fået oplyst at man af de filtreret bær kan lave
den skønneste solbærgrød.
Masser af glas fyldt med sol og sommer.
Kan love for at jeg til vinter vil nyde en pandekage med sommersmag på.
Og da helt sikkert en skøn drik også.
Og da helt sikkert en skøn drik også.
Rigtig fantastisk dag til jer alle
Charlotte
P.s
Hvis alt går vel vil jeg lave et indlæg om andet med solbær.
Det kræver 1,2 kg solbær. Så vil i være med i denne proces.
Så må i ud og plukke og komme bærene i fryseren.
Åh sådan et dejligt sommer indlæg. Det var luge hvad jeg har brug for, for her i Hjørring føles det allerede som efterår. Solbær er for mig indbegrebet af sommer, og jeg aner ikke hvorfor vi ikke har sådan en busk... Eller ti hihi.
SvarSletDine glas er så smukke, for ikke at nævne den smukke smukke label Ida K har lavet. Hun er jo fænomenal til det der. Hils den smukke unge dame fra mig, og sig hun er så dygtig 💕
Ønsker jer en helt fantastisk dag 🌸
Knus Lone
Tusind tusind tak for dine altid så skønne ord:)
SvarSletDu er en knag til at give komplimenter Lone.
Ja det er blevet en fantastisk label hun har lavet. Blev helt overrasket. Syntes den er så sød.
Havde slet ikke selv tænkt i de baner. Så nu er det nemt at uddele opskrifter.
Tænk hun har tegnet det hele i hånden, på pc'en........
Rigtig formidabel dag og afsted med dig på planteskolen efter solbær buske....
Knus
Charlotte
Solbær er bare så lækre og smager fantastisk, og på den måde du så kæler om dem, kan det jo kun blive et kæmpe succes.
SvarSletEtiketten er da helt fantastisk og passer super ind i stilen, hun er meget dygtig og sød.
Ha en skøn onsdag
Annette
Tusind mange tak for de mange flotte ord Annette:)
SletTror jeg er miljø skadet, for halvdelen af et arbejde er pynt.
Sådan har jeg det bare. Tingene er først fuldendte når de har fået sin vanlige pynt:)
Er så glad for at Ida-Katrine lige kan afse lidt tid til hendes dygtighed hos mig.
Fremad rettet er det jo nemt at give en smuk opskrift nu......
Rigtig skøn torsdag
Charlotte
Jeg er sikker på det smager skønt, men nyder godt nok også billederne :-)
SvarSletKh Birgitte
Tusind tak for det Birgitte:)
SletRigtig dejlig torsdag
Charlotte
Åhhh ja det er lækre billeder. Kan forestille mig at mynte er fantastisk med solbær:P Jeg "kom" til at flytte vores solbærbukse da de blomstrede, kunne ikke vente. Så der har kun været til mundhapsere i år, elsker nemlig også solbær-men næste år får vi mange bær.
SvarSletTusinde tak og en fantastisk aften til dig:-)
Mange mange tak Anette:)
SletUps ja det er de nok ikke glade for..... Jeg er sikker på at nogens svigermor ligger begravet under vores buske. For det er vildt så store og frodige de er!
Rigtig smuk dag til dig
Charlotte
Så er ferien forbi søde og straks er du i gang, flittigmyre :D Hvor ser det skønt ud og smagen er helt sikkert fantastisk. Godt med noget sommer på glas til den mørke tid. Min bror fremtryller den skønneste drik med Brøndum og kirsebær, smager som saftevand, så man skal tage sig i agt ;D Her er ferien brugt på diverse udendørs projekter og vejret har heldigvis været fint til det.
SvarSletSkøn aften til dig og dine
Kh Majbrit
Tusind tak søde Majbrit:)
SletJeg har det lidt svært med at se bær går til, så de må plukkes. Dog skal der være nogle til fuglene også!
Ja jeg har set hvor smukt et hus i har fået bygget. Er da helt vild med det. Vildt bedårende.
Sådan et ønsker jeg mig bestemt også!
Rigtig fantastisk dag
Charlotte
Oohh Charlotte this looks so delicious. You do everything in such beautiful ways. You need a tiny shop to sell all your beauty in. These look like gifts for the holidays. Love them.
SvarSletThanks Kerrie :)
SletAlways you are so sweet. Thank you for the beautiful words.
Yes such a small shop might be cozy. But think my family
would have time to eat it before the sale :))))))))
An enchanting day
Charlotte
Kære Charlotte. Solbær marmelade kan også bruges til " brød torte", eller rugbrødslagkage, som man laver hernede i det Sønderjyske. Det er lagkage for guder, som spises med stor appetit, når her er gæstebud... Hvor er det som altid smukt og gennemført at kigge på dine syslerier :-) Kærligst Merete
SvarSletHvor er du bare skøn. Tusind tak for de smukke varme ord Merete:)
SletÅh ja jeg elsker sådan en kage. Min venindes mor bager den til tider.
Smager himmelsk og så føler jeg pga. navnet ikke den er så usund;)))))))
Rigtig dejlig dag til jer
Er høsten mon startet........
Charlotte
En ny variation af solbærmarmelade, det lyder lækkert. Og i smukke glas. Må indrømme at jeg blev meget træt af solbær, da jeg var barn. For dem var der rigtig mange af i farmors have. Men solbærsnaps lyder forrygende. Veninden har også forsøgt sig med div. frugtsnaps. Citronen er min ynglings. Superflot etiktte til opskrifter. Er desværre ikke så kreativ på en computer. Må forsøge at sætte datteren igang ;-)
SvarSletMange hilsner Susanne Josephine
Uhmmmmmmmm Susanne Josephine, den citron snaps kunne jeg bestemt godt tænke mig at høre mere om. Jeg er jo en citrus pige. Elsker smager og spørger du børnene. Ja så er jeg nok altid sur ha ha ha :)
SletJa det er en super smuk opskrifts etikette som Ida-Katrine har tryllet frem. Er så glad for den. Sådan noget kan jeg slet ikke lave. For alt er jo tegnet i hånden på pc.
De små labels på glassene. Der kan jeg være med. Det er nemt nok. Men meget mere indviklet skal det heller ikke blive!!!!!!
Rigtig strålende dag til dig og dine
Charlotte
Har nu spurgt til opskriften på citronsnapsen, som nok også kan laves på vodka. Så slipper man for eftersmagen af snaps. Men til en flaske klar snaps tilsættes skrællen (uden det hvide) af 2 øko citroner. Lader det trække 2-3 mdr. Prøvesmag gerne undervejs. Tilsætter herefter saften af 1 citron og 1 appelsen. Sier snapsen og tilsætter evt. lidt sukker efter smag. Så mangler der bare en god frokost.
SletMange hilsner Susanne Josephine
Din solbærmarmelade smaker sikkert himmelsk. Nydelige bilder også.
SvarSletKlem
Tusind tak søde Bente:)
SletRigtig skøn søndag
Charlotte
Hende IDA-Katrine er da kreativ og dygtig, den er rigtig fin den etiket. Ha ha stakkels familien din, plomberer dine glas ; 0 ) men det er også lækkerier i de fine glas, uhm... Jeg har forældre der nu har hentet over 20 kg! Hindbær hjem fra skoven, og snart går turen til Sverige, hvor de er i skoven og plukke blåbær og tyttebær (og svampe...), så det glæder jeg mig også til, for de er så skønne at de gladeligt deler ud.... Håber ikke de plomberer deres køleskab og fryser ;0) der er altså noget over det der, med at samle og lave forråd til vinteren, ikke? Knus Carina
SvarSlet