søndag den 4. oktober 2020

Forråd


Jeg elsker at binde kranse til haven.
Smukt at bruge som pynt i forskellige stilleben.
Eg er jeg total vild med.
Syntes hvert blad og åre fortæller en lille historie.
Derfor har jeg på denne krans også vendt bladets bagside udad.



Kranse behøver slet ikke at være store for at give effekt.
Selv det mest enkle er vanvittig smukt i et stilleben.



Ud over kranse samler jeg også forråd lige nu.
Vitaminer fra haven til vinterens kolde dage.
Ikke nok med at jeg er blevet 50, vi har haft
konfirmation og sølvbryllup.
Ja så bliver Kim inden jul også 50.
Så tænkte, jeg måske kunne udvikle
 en skøn dessert til denne dag.



Jeg har skrællet en masse pærer og kog dem i en lage
af sukker og min egen kongen af Danmark vodka.
Her vil jeg lige komme med en vild vigtig info:

Brug aldrig nedfalden pærer 

Da de indeholder patulin. Som i sig selv ikke er giftig men 
er kræftfremkaldende.
Jeg henviser til en 4 minutters kort video HER, som forklarer om nedfaldet frugt.

Jeg tænker at sådan en som min mormor der altid, ja hele livet,
 indsamlede nedfaldet frugt. For intet skulle gå til spilde.
Hun skulle jo dø af den frygtede sygdom.

Frygteligt jeg først har fået den viden nu og helt tilfældigt.
For jeg har været på samme måde som mormor indtil nu.
Håber i vil hjælpe mig med at sprede budskabet og henvise til mit indlæg!




Nå men når det er sagt så er de friske pærer på træet jo himmelsk.
Man skal absolut ikke blive bange men bruge de skønne frugter.
Der er sprængt fyldt med sol og sommer på glas.
Her er de gjort klar til en skøn dessert.



Her ses mit bud på en smagfuld dessert.

Syltede pærer i Kongen af Danmark vodka
med cremet nougat is og en makron creme.
Med fordel kan der hældes en blød lun chokolade sovs over ved servering.
(fik ikke taget et billede)

Her i huset er den top godkendt.

Den bedste start på en skøn søndag ønskes i alle
Klem

Charlotte

P.s
Døjer i også med den nye blogger...
For det ikke skal være løgn så har jeg også fået ny pc.
Så det er et mareridt at lave et indlæg lige nu🙆


12 kommentarer:

  1. Din krans af egeblade er fortryllende smuk, Charlotte!
    Og din dessert med pærer lyder helt skøn!
    Hvor er det godt, at du advarer mod at spise nedfalden fugt - jeg vidste ikke, at det er kræftfremkaldende. Min mormor fik hvert efterår lavet æblemost af nedfaldsæbler. Jeg gyser ved tanken om, at den æblemost drak vi børn.
    Uha ja, det tager lidt tid at vænne sig til bloggers nye brugergrænseflade (hedder det vist). Håber du snart bliver dus med den og din nye computer.
    Ha' en dejlig søndag, klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Gitte.
      Du skriver altid så pænt til mig.
      Ja det er så frygteligt at vi er så uvidende om nedfaldsfrugt.
      Det er jo frygteligt som vi alle har spist af dem.

      Skøn aften til jer
      Klem

      Charlotte

      Slet
  2. God morgen Charlotte
    Sikken en fin dessert du har lavet, det lyder som om, den smager godt. Da jeg var barn spiste vi ofte henkogte pærer som søndagsdessert, det var hele familiens livret. De var altid friskplukkede, men derfor er der da sikkert blevet samlet op og skåret væk, det gjorde man jo den gang. Jeg deler linket på fb på min side.
    Jeg har ingen problemer med det nye blogger, det går snildt her, jeg er ingen ørn til sådan noget, men hvis du har et specielt problem kan du jo spørge på messenger, måske kan jeg svare.
    Klem og dejlig dag
    Lisbeth
    PS om kort tid begynder Jas at sende barrodsroser.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for de pæne ord Lisbeth.
      Det er virkelig også en skøn dessert. Henkogte pærer er altid skønt.
      Tror rigtig mange nyder den dessert her om efteråret.
      Godt du ikke døjer med bloggen. Måske det er mig, specielt nu med en ny pc også.
      Den gamle døde fuldstændig.

      Klem og skøn aften til jer
      Charlotte

      Slet
  3. Härliga bilder och kransen är underbar!
    Kram från Titti

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Titti

      Klem og skøn aften
      Charlotte

      Slet
  4. Skønne billeder af Kransen og de henkogte Pære ❣
    Søndags klem
    Fra Lise-Lotte 🥰

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tusind tak Lise-Lotte

      Jeg ønsker dig en skøn onsdag aften
      Klem

      Charlotte

      Slet
  5. Go morgen Charlotte
    Lækre kranse og billeder af dem!
    Jeg har ikke engang fået bundet en ege krans endnu....
    Du er go med desserter, og den ser lækker ud, det er første gang jeg har hørt om makron creme, det må vist afprøves. Du er heldig med så mange pære.
    Jeg havde heller ikke hørt om det med hverken pære eller æbler, og det giftige stof der opstår i den de får slag, eller begynder en råd proces, tak for link og info.
    Rigtig god forberedelse til Kims runde dag!
    Ha den dejligste mandag:-)
    Krammer fra Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for fine ord Anette.
      Jeg elsker eg og skal altid have sådan en krans. Er ret vilde med de blade.
      Ja jeg er vilde med ret mange kranse.
      Er det ikke bare en grim viden.
      Er ikke glad for at få den info men samtidig er det fantastisk at kunne stoppe med at bliver ved at spise det skidt.

      Skøn aften hos jer
      Her er der ild i kaklen. Koldt og rådt lige pludselig.
      Klem

      Charlotte

      Slet
  6. Som de andre vil jeg også gerne rose dig for denne smukke krans og for at dele vigtig information om nedfaldsfrugt - det var jeg heller ikke klar over.
    Du er en ørn til at forberede festlige lejligheder - denne dessert bliver helt sikkert en succes.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak hvor er du sød Ulla.
      Er glad for i har taget godt imod min info.
      Nogle syntes jo jeg er lidt pjattet.
      Men kan slet ikke rumme at nogle skal spise det nedfaldsfrugt.

      Skøn aften ønskes i
      Klem

      Charlotte

      Slet