fredag den 18. december 2015

Dadel kugler













Endnu engang lokker jeg jer i fordærv og viser jer min usunde side.
Det må vi så tage os af i Januar, for jeg kan ikke lade 
være at hygge i december måned, også...........
Uha jeg har en sød tand!
Men i dag vil jeg vise jer hvordan man laver dadel kugler. Til jer som ikke er til
dadler..... I har ikke smagt disse. Man tror det er ren chokolade!
SOM I REN CHOKOLADE!
Og til jer der har hjemmeboende børn......
Fra i eftermiddag har børnene juleferie, så glæd dem med en portion dadel kugler.
Er sikker på i bliver dagens helt i skysovs!






Husk at kokos fedtet skal være med smag. Men er man ikke så meget for kokos så vil den neutrale fedt jo være perfekt. Men jeg er bestemt til kokos det giver også det bedste resultat....
Opskriften har jeg fået af min veninde Tina for en del år siden. 
Lige siden har dette været en fast juletradition med dadel kugler her hjemme.
Men de kan jo spises året rundt..... for hvem er ikke til chokolade!

























Gå endelig i krig med dem. De er så hurtige og nemme at lave.
Sådan en portion er væk inden man får set sig om og jeg vil love, at alle kan lide dem!



Rigtig glædelig 18. december
og god juleferie til alle de kære børn og skøn fredag til vi voksne



Juleknus

Charlotte





6 kommentarer:

  1. Ser spændende ud. god dag til dig

    SvarSlet
  2. Hej Charlotte.De ser da superlækre ud...........men manden kan slet ikke lide dadler.
    Men jeg har lige lavet Bailey kugler.Som bare er marcipan hvor man ælter Bailey i.........triller dem til kugler og lader dem tørre lidt inden man overtrækker dem med mørk chokolade og pynter dem med striber af hvid chokolade.
    De er en stor succes hos både familie og venner.
    Rigtig god fredag Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa Jette. Er det ikke sjovt for jeg kan på ingen måder spise en dadel.... det samme kan Mads-Emil heller ikke. Det er ikke lige os!
      Men vi begge to er total skudt i dadelkugler. Som jeg skriver smager det som chokolade. Så er sikker på din mand sagtens kan spise dem:)
      Dine Baileys kugler lyder himmelsk. Det tror jeg bestemt kommer på listen næste år. Kan helt fornemme smagen....

      Rigtig skøn lørdag

      Charlotte

      Slet
  3. Åh hvilken ... jeg elsker dadler specielt de friske, som man heldigvis ikke, ja jeg skrev ikke støder på såt tit, for jeg ville blive fristet over evne, og få sådanne maveproblemer plus sukkertallet ryger sådan i vejret. Men lækkert ser det ud og jeg kan godt forstå at du vil vise os den lækre lille sag.
    hvis dt nu alligevel skulle komme over mig og jeg lige tilfældigt faldt over friske dadler, så forstår jeg på opskriften at chokladen ikke skal i massen eller? Er de 15 gram puttet i eller er det cacao som man ruller dem i?
    Kh.
    Kirsten
    Fortsat god fredag aften :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhhhhhhhhhh ha jeg frister dig godt nok lige nu søde Kirsten...........
      Du kommer 15 g kakao i. Alt skal blendes, så kommer det til at smage som chokolade. Når de er trillet runde så ruller du dem i yderlige kakao som ikke er medregnet i opskriften, ellers er de så klistret. Der kommer slet ikke chokolade i dem. De smager blot af det.
      Mon ikke du skulle falde over lidt friske dadler her til jul :-)

      Rigtig skøn lørdag

      Charlotte

      Slet