onsdag den 9. december 2015

Brændte mandler













Så har min skønne Ida-Katrine været i køkkenet.
En tradition i familien er, at hun laver brændte mandler.
Det skal der bare til i december.
Hun er så dygtig til det og har udviklet et smart system i opskriften. 
Englene synger når en mandel rammer smagsløgene.




Altid lige dele. Som hun siger helst for meget end for lidt vand.
Så det kan altid ganges op eller ned. Men altid lige dele........




Mandlerne kommes først i, så drysses flormelis over og til sidst tilsættes vand.
Så røres der rundt og der tændes for gryden. På højt blus.
Brug en stor bred gryde, så alle mandler rammer bunden.




Nu er sukkeret ved at smelte pga. varmen. Ligner en tyk mælk.



  
Så er der tryk på, nu bobler sukkeret og der skal røres kraftigt for ikke at brænde på.



   
Pludselig blive det hele til en tør masse igen. Det samler sig om mandlerne.
Her laver mange fejlen og tror de nu er færdige!




Man skal blive ved at røre i gryden. For så er det massen smelter på mandlerne 
og får den smukke blanke overflade.




Så er det nu. Al den hvide masse er smeltet hen over mandlerne.
På en bradepande beklædt med bagepapir hældes grydens indhold ud.




Nu skal det gå stærkt. For mandlerne skal skilles via to gafler. Så snart de
afkøler så klumper de sammen og bliver umulige at dele.




Sikke et resultat og jeg kan love for de smager af guf!




Carina Larsen du havde ønsket en låge med noget vi selv laver og en opskrift.
Så håber du vil syntes om det jeg har valgt til dig!












Det her er virkelig et forsøg vær at give sig i kast med. Fantastiske sprøde
lækker sukker glaserede mandler.
Kæmpe tak til Ida-Katrine for den udførlig demonstration og det smukke
og velsmagende resultat. Du er vores skønneste, dygtigste og smukkeste datter.... 



Rigtig glædelig 9. december  

Jule knus

Charlotte




10 kommentarer:

  1. Uhm det ser godt ud. Hvor er din datter dygtig. KH Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Lisbeth:) De smager så lækker.
      Du kan tro jeg også er glad for hende. En dejlig datter:)

      Rigtig skøn dag

      Charlotte

      Slet
  2. Looks delicious Charlotte. I love almonds. Where I live there are almond orchards everywhere. I made granola tonight with honey and almonds.

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank you sweeti you where you're just lucky. Almonds everywhere ...... I love almonds. But they are very expensive in Denmark. Especially this year, where they say the harvest has failed. So it is extremely crazy as the prices have increased.
      You must be happy to live in a place with warmth and southern plants. The most beautiful in the world.
      Really great day

      Charlotte

      Slet
  3. Mums hvor lækkert. Dygtig pige du har der ❤️
    Dejlig dag til jer
    Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Lone:) Hun er nemlig rigtig dygtig og fremragende i et køkken.....

      Rigtig skøn dag til dig også

      Charlotte

      Slet
  4. Hvor er datteren dygtig, Tak for den fine fremgangsmåde, I har lavet (lidt til mig, tak søde), så må vi bare igang, der er ikke noget der kan gå galt, hvis bare vi tjekker billede kavalkaden undervejs, hils den søde datter og ha en dejlig aften. VH Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind mange tak Carina :) Så kom dit juleønske også med. Som du skriver kan det ikke gå galt. Bare følg opskriften og billederne så er den hjemme. Jeg kan med garanti love dig for de er lækker og man kan kun lave for få:)))))

      Rigtig fantastisk dag til dig

      Charlotte

      Slet
  5. Ihhh hvor ser de lækre ud - over netop derfor og lige præcis nu at gå ud og lave nogen selv :-) Selv bruger jeg en anden opskrift - men jeg gætter på disse her også smager himmelsk.
    Mange julehilsner

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Susan:) jeg kan love dig for de smager fantastiske. Sjovt vi hver især har forskellige opskrifter. Men fælles for alle smager de himmelsk, heldigvis.
      Bare man lige finder den opskrift som er suveræn på ens smagsløg, så er det jo perfekt. Jeg elsker mandler i alle afskygninger, ja nødder i det hele taget. Men kan desværre ikke tåle dem. Så her må mandler udgøre det for de øvrige.
      Håber du fik lavet dig en portion:)

      Rigtig skøn dag

      Charlotte

      Slet